|    PRODUKT    |    KVALITET    |    VERV EN VENN    |    KONTAKT OSS    |    TILBUD    |    BESTILL    |       

         
 

Generelle kjøps- og leveringsbetingelser

Vår Kundeservice er tilgjengelig på telefon man-fre 09:00-15:30

Du kan også gjerne benytte epost, brev eller faks ved henvendelser til kundeservice.

Telefon: 716 85 590

Telefaks: 717 10 063

Email: post@provena.no

 

Abonnement

Gjennom vår gunstige og populære abonnementsordninger mottar du regelmessige forsendelser rett hjem til deg i din postkasse. Du bestemmer selv hvor ofte du vil motta. Abonnement løper frem til oppsigelse. Ønsker du å stoppe eller endre ditt abonnement før neste utsendelse, må dette gjøres innen den fristen som er spesifisert på fakturaen. Dermed unngår du uønskede forsendelser. Hvis du avbestiller etter fristen, vil du motta en siste pakke.

 

Det er ikke returrett på pakker i abonnement. Ønsker du flere forsendelser ut over vanlig frekvens, eller ønsker du å hoppe over eller utsette en forsendelse, kan du kontakte kundeservice som hjelper deg med dette.

 

Returrett på varer i abonnement

Det er kun returrett på den første varen du får. De neste varene er vanligvis foruten mengde, i form og innhold identiske med den første varen, og det er derfor ikke returrett på de forsendelsene du mottar etter første leveranse/utlevering fra stands. For å stoppe neste forsendelse, må vi ha beskjed innen fristen som er beskrevet på faktura (ca 2 uker før neste utsendelse). Om forsendelsen er feilaktig sendt ut, har du fullstendig returrett. Dette betraktes da som en reklamasjon. Abonnementspakker som blir returnert urettmessig, vil bli belastet med et gebyr på 119 kroner for å dekke håndteringskostnadene ved retur. I tillegg kommer også porto/ekspedisjonskostnader som på nåværende tidspunkt er 39 kroner, Totalt 158 kroner. Produkter med brutt foregling vil bli belastet.

 

Returadresse

ProVena AS Postboks 2101, Løkkemyra

NO-6502 KRISTIANSUND

 

Reklamasjon

Retur grunnet reklamasjon må skje innen 10 dager etter mottatt vare. Husk å påføre navn, kundenummer, fakturanummer samt årsak for reklamasjon. Mangelfull informasjon kan medføre at reklamasjonen ikke blir registrert eller godkjent.

 

Betaling

Betaling skjer etterskuddsvis og faktura er vedlagt hver forsendelse. Faktura er adressebærer på forsendelsen. Betaling skal gjøres innen angitt forfallsdato på faktura. Benytt KID nummer ved innbetaling. Ved forsinket betaling vil det bli utsendt betalingspåminnelse med purregebyr og eventuelt forsinkelsesrenter. Ved lengre utelatt betaling il vanlige rutiner for inkasso følges.

ProVena samarbeider med Gothia Finans som håndterer alle våre kundefordringer. Dette for at vi skal kunne gi våre kunder den beste mulige servicen vedrørende faktura og betalingsvilkår. Da betaling skjer etterskuddsvis, kan ProVena AS utføre kredittsjekk av kunder. Benytter du annen betalingsmåte enn vedlagt faktura, husk alltid å oppgi fakturanummer som betalingsreferanse.

 

Personopplysninger

De opplysninger som du gir ProVena AS lagres i vår database for at vi skal kunne kontakte deg og gi deg informasjon. De opplysninger som lagres anvendes kun til intern, samt for å kunne fullburde kunderelasjonen og eventuelt sende tilbud på egne produkter. Kundedata oversendes også vår samarbeidspartner for faktura, Gothia Finans NUF. Du kan når som helst kontakte oss for et utdrag av de opplysninger som vi har lagret om deg.

 

Aldersgrense

ProVenas tilbud gjelder kun personer som har fylt 18 år. Personer under 18 år må ha foreldres/verges underskrift.

 
   
         

ProVena AS   Copyright 2009   All rights reserved.